uuoHet unieke Ulvenhoutse groen en haar straten zijn het toneel van de Ulvenhout Urban Open.

Het initiatief en de organisatie is in handen van de Stichting Ulvenhouts Carnaval. Naast een gezellig evenement is het een prachtige manier om het dorp te leren kennen.

Er is gekozen voor een Street ofwel Urban Golf evenement. In de eerste editie in 2010 zijn er in en rondom Ulvenhout 9-holes uitgezet. In teams van 4 golfers werd deelgenomen. Ter inspiratie liepen er dorpspro’s, een bekende of met het dorp bekende inwoner, mee. Hij of zij vertelde tijdens de ronde over het dorp en haar activiteiten.

Urban golf maakt gebruik van de omgeving voor de holes natuurlijk zonder hier schade aan toe te brengen. Inmiddels kunnen de golfers kiezen voor een 9 of 12-holes baan in en rondom Ulvenhout. De holes variëren van echte “holes in het groen” tot de zgn “urban holes” (van trapje af, alternatieve puts, etc.). Hiermee denken we een goede mix te brengen voor ervaren en niet ervaren golfers. Editie 2010 vond plaats op zondag 18 juli 2010 voorafgaand door de clinic op 17 juli en werd afgesloten met een smakelijke maar vooral gezellige BBQ. Editie 2011 vond plaats op 2 en 3 juli, de editie 2012 op 23 en 24 juni, editie 2013 op 23 juni, editie 2014 op 6 juli en in 2015 was het op 12 juli. De editie van 2016 vond plaats op 17 juli.

De Urban Open wordt altijd gehouden op de laatste zondag voor de grote schoolvakantie.

Ik heb al een aantal keer dit lokale evenement mogen vastleggen namens de organisatie.

Onderstaande foto’s mogen niet zonder toestemming worden gebruikt.