Pasta-challenge letterlijk hoogtepunt van juridische inspiratiemiddag

indexEen geslaagde, gezellige en vooral informatieve middag, daar waren de organisatoren en 90 deelnemers aan de juridische inspiratiemiddag het over eens. Centraal stonden mogelijkheden om onder meer met Lean op een positieve manier te bezuinigen, te reorganiseren en bedrijfsresultaten te verbeteren.

Het initiatief van IBL-Groep, Yacht, De Leeuw Bestuursrecht, Get Lean en de Gemeente Eindhoven in het nieuwe BOVAG-huis in Bunnik gaf juridisch medewerkers van (semi)overheden vooral praktische tips. Zo lichtte Arjen Kuin namens IBL-Groep toe hoe gemeenten met behulp van Octopus bezwaren beter en sneller kunnen verwerken. Get Lean en De Leeuw Bestuursrecht leerden met behulp van Lean te besparen op bezwaren. Daarnaast is Lean geschikt om op een praktische manier problemen op te lossen en de bedrijfsvoering doorlopend te verbeteren.

Maar de deelnemers mochten ook zelf aan de slag, bijvoorbeeld tijdens de kansencarrousel georganiseerd door Yacht. Door eerst ideeen met elkaar te delen kwamen de deelnemers in een brainstormsessie tot een veelheid aan oplossingen om verspillingen in het bezwaarproces tegen te gaan. Een succesonderdeel van de middag vormde de pasta-challenge, een interactieve sessie waarin gemengde groepjes van vier, vijf mensen uitgedaagd werden met minimale middelen een zo hoog mogelijk bouwwerk te maken. Ondanks wisselende resultaten werd de challenge het letterlijke hoogtepunt van de dag, met een winnend bouwwerk van 65 centimeter hoog.

Hieronder ziet u een kleine selectie van de foto’s.

Onderstaande foto’s mogen niet zonder toestemming worden gebruikt.

Tekst: IBL-Software Foto’s: Jestaatopfoto.nl