Breda Jazz FestivalHet Breda Jazz Festival is vanaf 1971 uitgegroeid tot een groots vierdaags muziekevenement voor een brede doelgroep. De aftrap is op Hemelvaartsdag, om 13.00 uur op de Grote Markt. Vier dagen later, op zondagavond, worden de laatste noten gespeeld. De vele vrijwilligers die het festival mogelijk maken, zijn allemaal lid van een van de verschillende teams. Elk team heeft zijn eigen taken en rollen. Bijvoorbeeld: Gastvrouwen, stage-managers en Logistiek.

Al sinds 2012 ben ik betrokken bij de organisatie van het festival. De eerste jaren vooral als logistiek medewerker. Samen met de collega’s van “Team Logistiek“, zoals we onszelf gekscherend noemen, zorgen we dat de artiesten en instrumenten op tijd bij de verschillende podia zijn. Daarnaast bouwen we de verschillende podia en signing-towers op in de stad en zorgen er voor dat de binnenstad van Breda er uit komt te zien als een heus festival terrein.

Sinds 2015 maak ik als fotograaf deel uit van de Pr-commissie. Samen met twee andere fotografen mag ik namens de organisatie het festival fotograferen. Alle drie de fotografen werken los van elkaar, en deze rapportages worden samengevoegd tot een mooie serie.

Hieronder vind u een selectie van mijn foto’s. Voor de foto’s van mij en de andere fotografen verwijs ik u graag naar de website van het festival.

Voor gebruik van deze foto’s is toestemming van het festival nodig!

Breda Jazz Festival 2015